شیـعه

وبلاگ شخصی حمید شیرانی

شیـعه

وبلاگ شخصی حمید شیرانی

درباره بلاگ
شیـعه

نبی اکرم (ص) : هر کس که بمیرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جهاهلیت مرده است .

شیعه آن چیزی نبود که به ما میگفتند بلکه شیعه ای که ما آن را شناختیم اندیشه ای ناب و برحق بود .

هدف داریم فرهنگ مکتب اهل بیت پیامبر ص و اندیشه ائمه اطهار رو تبلیغ و ترویج کنیم .

به امید ان روزی همه فرق اسلامی. مردممان , قوممان (قوم بلوچ) به ولایت امام زمان (عج) ایمان بیاورند و به امامت ائمه اطهار (ع) شهادت بدهند.

التماس دعا
حمید شیرانی 1391/10/03
بلوچستان

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان
۲۳ شهریور ۹۳ ، ۲۳:۵۴

تشویق وترغیب دیگران به نماز

راهکارهای عملی قابل ارائه به طور کلی به قرار زیر است :
1- برای ترغیب و تشویق به نماز، در آغاز بایستی زیر بناهای فکری شخص را مورد بررسی قرار داده و در اصلاح آن بکوشید. دیدگاه فرد در مورد خداوند، جهان هستی، انسان، معاد و... اموری است که دارای نتیجه مستقیم بر عملکرد فرد است . پس باید به تقویت و اصلاح این مبانی کوشید.
2- نماز، عملی است که در مجموعه عقیده توحیدی، دارای معنا و فلسفه است . انسان‌ طبق‌ فطرتش‌ همواره‌ به‌ چیزی ‌که ‌برایش ‌اهمیت ‌دارد، توجه ‌و اهتمام‌ می‌ورزد. یکی‌ از دلائل ‌مهم ‌اهمال‌ در به‌ جا آوردن‌ نماز، عدم‌ شناخت ‌فلسفه ‌نماز است‌. امام‌ علی‌(ع) می‌فرماید:"الناس‌أعداء ما جهلوا؛ انسان‌ دشمن‌ چیزی‌ است ‌که ‌به ‌آن‌ جهل ‌دارد".(1) از این ‌رو لازم‌ است‌ با استفاده ‌از آیات‌ و روایات ‌ایشان‌ را با ‌فلسفه‌نماز آشنا سازید که ‌عبارتند از:
1 - یاد خدا:
قرآن‌مجید می‌فرماید: "أقم‌ الصلاة ‌لذکری؛ نماز را بر پا دار تا به‌ یاد من ‌باشی‌".(2)
2 - مغفرت‌:
رسول‌خدا می‌فرماید: "نماز مانند آب‌جاری ‌است ‌که ‌آلودگی‌ها را از بین‌می‌برد. هر زمان‌ که ‌انسان ‌نماز می‌خواند گناهانی ‌که ‌میان ‌دو نماز انجام ‌شده ‌است‌، از میان‌ می‌رود."(3)
3 - باز دارنده ‌از گناه‌:
قرآن‌ مجید می‌فرماید: "نماز انسان‌ را از زشتی‌ها و منکرات ‌باز می‌دارد."(4)
4 - پرورش‌فضائل‌:
نماز خود پرستی‌ و آثار بد آن ‌را محو می‌کند: امام‌ علی‌(ع) می‌فرماید: "خداوند ایمان‌را برای ‌پاک ‌سازی‌ انسان‌ها از شرک‌ و نماز را برای ‌پاک‌ سازی ‌از کبر واجب ‌کرد.(5)
5 - شکر و سپاس‌ از نعمت‌ها:
نماز عالی‌ترین‌ شکل ‌سپاس‌گزاری‌ از منعم ‌حقیقی ‌است‌.
6 - تقویت‌ اراده‌:
اقامة‌نماز در اوقات ‌معین‌، روح‌ انضباط ‌و تسلط‌ بر نفس‌ را در انسان ‌تقویت ‌می‌کند.
نمازگزار از طریق‌نماز از قدرت‌ لایزال‌ الهی‌ مدد می‌جوید و بر مشکلات‌ چیره ‌می‌آید. پس در آغاز بایستی این مجموعه شناخته شود تا نماز جایگاه خود را در ذهن و اندیشه فرد باز نماید، از این رو شناخت صحیح و سالم و واقعی را در ذهن شخص رقم بزنید . او را به صورت مستقیم و غیرمستقیم از این واقعیت آگاه سازید. مانند این که گوشزد گردد که در بینش توحیدی اسلام و دیگر ادیان الهی، انسان موجودی است که به سوی کمال و لقای پروردگار در حرکت است:
«انا لله و انا الیه راجعون؛ از خدائیم و به سوی او باز می گردیم».
حال در این مسیر، ابزارهایی به مدد انسان می آید، تا او را از فراموش کردن مسیر و هدف باز دارد که از مهم ترین آن ها «نماز» است:
«اقم الصلاه لذکری؛ نماز را برای یاد من بپا دار».
آدمی بدون نماز راه را گم خواهد کرد. نمازهای پنج گانه همانند چراغ های برق هستند که مسیری طولانی و پر خطر را روشن کرده اند تا کسی راه را گم نکند و به بیراهه و سقوط کشانده نشود. آنچه که موجب می گردد. برخی از نماز، روی گردان باشند و یا نسبت به آن تساهل کنند، ندانستن فلسفه نماز و یا درکی غلط از آن است .
برخی چنین می پندارند که نماز انسان، نیازی را از خداوند برطرف می کند که البته خیالی واهی است . خداوند نیازی به هیچ مخلوقی ندارد. از این رو آنچه که به عنوان عبادات بر آن تأکید شده، جملگی در جهت کمال انسان است .
- نماز، تقدیر و سپاس گزاری از خداوند است .
- موجب آرامش انسان است .
- موجب یاد خداست .
- نماز زمینه پرهیز از گناه را در انسان فراهم می کند.
- تأکیدی بر نظافت و سلامتی است .
- موجب انضباط و وقت شناسی است .
- دارای آثار وحدت بخش اجتماعی است .
مجددا" تکرار می کنیم که دادن این اطلاعات و تصحیح اندیشه آن فرد درباره نماز ضروری است . باید انجام گیرد تا به کمک نیروی درونی و انگیزه شخصی در پی آن باشند . نیازمند تحریک خارجی و هول دادن و وادار کردن نباشد. این اطلاعات را به دو روش مستقیم و یا غیرمستقیم می توان منتقل کرد . انتخاب روش به روحیه مخاطب و توان روحی و علمی شما بستگی دارد. مانند این که خود، این گونه مطالب را گوشزد کنید . در صورت عدم پذیرش از طرف مخاطب دیگران بگویید و یا کتاب های معرفی شده را در اختیار او بگذارید:
پرتوی از اسرار نماز، قرائتی
اسرار الصلاه، ملکی تبریزی
آداب الصلاه، امام خمینی
صلاه الخاشعین، دستغیب
اسرارالصلاه، جوادی آملی
3- در هیچ یک از مراحل ارشاد و راهنمایی از برخورد نیک و ملاطفت آمیز و احترام نهادن دور نشوید. با فشار و اجبار کسی را نمی توان هدایت نمود . چه بسا تأثیر منفی آن بیش تر از هدایت گردد.
4- تبلیغ عملی داشته باشید. یعنی باید آثار خواندن نماز، مانند دوری از گناهان، داشتن اخلاق نیکو، کمک به دوستان و وفاداری و فداکاری، پاکیزه بودن در ظاهر و باطن، اعمال نیک و شایسته و برخورد خوب و... در رفتار و کردار و گفتارتان نمایان باشد. بهترین روش تبلیغ از یک عمل دینی و نیک، تبلیغ عملی است.
5- هر شخصی یک نقطه پذیرش و به قول معروف «رگ خوابی» دارد. سعی کنید این رگ خواب و نقطه پذیرش را به دست آورید . از این کانال وارد شوید و هدف خود را تعقیب کنید. به صرف این که باید شخصی را هدایت کرد ،بسنده نکنید، بلکه با مطالعه روی خصوصیات وی راه نفوذ در او و جلب نظر او را به دست آورید و اقدام کنید.
زن و شوهر می‏توانند نقش‏آفرینی حیاتی گسترده‏ای بر یکدیگر داشته باشند. البته کیفیت و میزان اثرگذاری و اثر پذیری‏ها بسیار متفاوت است. آنچه در این جا با اهمیت می‏باشد، داشتن درک روان‏شناختی ژرف و درستی از طرف مقابل است.
دقیقاً باید راه‏های نفوذ و تأثیرگذاری بر همسر خود را بشناسید . متناسب با آن برنامه‏ریزی کنید. بدون داشتن چنین درکی چه بسا بسیاری از زحمات شما بی‏نتیجه یا کم ثمر خواهد بود. بنابراین اگر شوهر شما خودگرا و منطق‏پذیر است ،باید با زبانی بسیار منطقی و مستدل او را قانع سازید. اگر فردی نصیحت و انذارپذیر است، باید بیش تر بر جنبه‏های عقوبتی ترک نماز و روایات و حکایات وارده در این مورد با او سخن گویید. اگر احساس می‏کنید با محبت بیش تر می‏توانید او را به سوی خدا بکشانید ،باید از همین طریق وارد شوید . اگر راه‏های دیگری بر او مؤثر است تا جایی که با احکام شرع انطباق دارد، از آن راه‏ها استفاده کنید.
6- بیان تأثیرات منفی ترک نماز و روزه و استفاده از روایات بیان شده توسط اهل بیت (ع ) در این زمینه بسیار موثر است . به خصوص اگر به روش غیرمستقیم ارائه گردد و موجب تنبه و موعظه کردن را فراهم سازد. یعنی غیر از ارائه شناخت باید در صدد موعظه گری و تنبه قلبی وی نیز برآیید .با ترس و بیم دادن از عذاب اخروی و پیامدهای منفی ترک نماز و روزه دل او را از غفلت آزاد سازیم .
7- این راهکارها هم به صورت مستقل و هم به همراه یکدیگر می تواند مؤثر باشد. خوب تر آن است که روشنگری و موعظه و... همراه هم ارائه گردد تا نافذتر افتد.
8 - جدی‌ گرفتن ‌نماز در محیط‌ خانه‌:
اگر انجام ‌وظایف‌ دینی‌ از جمله‌ نماز خواندن‌ را جدی‌ بگیرید، در همسرتان تأثیر می گذارد.
9 - پرورش ‌عواطف ‌دینی‌:
به‌ موازات ‌آموزش ‌تعالیم‌ دینی‌، لازم‌ است. ‌عواطف ‌دینی ‌را پرورش‌ دهید. شرکت‌ در مراسم‌ مذهبی ‌از قبیل‌ نماز جماعت ‌مسجد، نماز جمعه‌، مراسم ‌اعیاد مذهبی ‌و مراسم‌ سوگواری در ماه‌ محرم ‌و جلسات ‌دینی ‌در پرورش ‌عواطف‌ دینی ایشان بسیار مؤثر است‌. حضور در این ‌قبیل‌ برنامه‌ها پیوند قلبی‌ را با دین ‌و معنویات ‌افزایش‌ می‌دهد و زمینه ‌را برای‌ شکوفایی ‌ایمان ‌فراهم‌ می‌سازد.
10 - برقراری‌ارتباط ‌با دوستان‌ نماز خوان‌:
گروه‌های‌ همسال ‌و دوستان‌‌ در بازسازی ‌شخصیت افراد نقش‌ حیاتی‌ دارند. بر این‌ اساس‌ برای ‌تشویق‌ همسرتان‌، از دوستان ‌ایشان‌ استمداد بجویید . اگر دوست‌ شایسته‌ای‌ ندارد، زمینه ارتباط ‌با دوستان‌ نماز خوان‌ و مؤمن ‌را فراهم‌ نمایید.
11 - تشویق‌:
برای‌ برانگیختگی‌ و بازدارنگی‌، تشویق‌ نقش ‌اساسی ‌دارد. امام‌علی‌(ع) می‌فرماید:"ضادوا الشر بالخیر؛ به‌ وسیله ‌خوبی‌ با بدی‌ بستیزید". در مراحل ‌نخست ‌نمی‌توان‌ توقع ‌داشت‌ همه افراد با انگیزه‌ عالی‌ به ‌نماز و انجام ‌تکالیف ‌بپردازند. غالب‌ مردم‌ به ‌چنان ‌مرحله‌ای ‌از کمال‌ نرسیده‌اند که‌ به ‌تحسین ‌و ستایش‌ محتاج‌ نباشند. از این‌ رو لازم ‌است‌ همسرتان ‌را با تشویق ‌گفتاری‌ یا عملی‌ به‌ نماز خواندن ‌فرا خوانید.
12- از خدا استمداد کنید و مأیوس نباشید. حالات انسان متفاوت است. بسیار شده که ما نسبت به کسی مأیوس می‏شویم، ولی برخلاف تصور ما، شرایطی فراهم می‏شود و طرف متحوّل می‏گردد. تجربه و تاریخ شواهد زیادی را نشان می‏دهد که به طور غیر مترقّبه کسی دگرگون گشته و سرنوشت دیگری پیدا کرده است.
ای خوش آن جذبه که ناگاه رسد ناگهان بر دل آگاه رسد
ای خوشا بوی دلاویز گلی‏ کز پری چهره‏ای چون ماه رسد
13- در عین حال اگر آثار مثبت چندانی مشاهده نکردید، نگران تأثیر پذیری از ایشان نباشید، البته با جدیت تمام از ایمان و عمل صالح خود به دقت مواظبت نموده و فروگذار نکنید . همواره از خداوند حفظ ایمان و دیانت خود را طلب نمایید ؛ چه بسا در طول زمان بقای ایمان شما ،اثر سازنده‏ای در ایشان ایجاد کند. از طرف دیگر سرمایه ‏گذاری جدی ‏روی فرزندان خود نمایید. در موارد بسیاری دیده شده ایمان و اعمال فرزندان بر والدین تأثیر گذاشته و موجب هدایت آنان شده است.
پی نوشت ها:
1. نهج‌البلاغه‌، فیض‌الاسلام‌، قصار 163.
2. طه‌(20) آیه‌14.
3. وسائل‌الشیعه‌، ج‌، ص‌.
4. عنکبوت‌(29) آیه‌49.
5. نهج‌البلاغه‌، فیض‌الاسلام‌، قصار 252

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۶/۲۳
حمید شیرانی

نظرات  (۶)

سلام عرض میکنم خدمت شما جناب شیرانی
من یه درد دلی رو می خواستم باشما مطرح کنم که البته کمی نصیحتم داخلش هست ،
راستش من امروز بایکی از افراد مستبصر ( که خیلی هم شناخته شده هستن اسم شونو بگم همه میشناسن) سر یه مسئله ی سیاسی ( انتقاد ایشون از دولت قبلی ) صحبت می کردم ولی ایشون خیلی با لحن بدی بامن برخورد کردن و اصلا تحمل شنیدن حرف مخالف نظرشونم نداشتن ! و آخرسرم بحث کشیده شد به لعن و نفرین اینجانب !!!
من نمیدونم برای ایشون و امثال ایشون چه اتفاقی میفته یا در ذهن شون چه تصوری شکل میگیره که فکر می کنن علیه السلام شدن و اجازه دارن در مورد هرچیزی و هرکسی به بدترین شکل ممکن نظر بدن و یا با بقیه اینطوری برخورد کنن !
باور کنید ما بچه شیعه ها اگه شماهارو دوست داریم و تحویل میگیریم از سر ضعف و نیاز نیست ما می خوایم اگه غمی روی دوش شماهست قدری کمتر بشه ...
چرا بعضی ها رو به مرور تکبر و غرور میگیره !؟ تورو خدا شما مراقب باشید و خدای نکرده با مخالفین خودتون حتی وهابی ها بد برخورد نکنید نه تنها سودی نداره و باعث هدایت کسی نمیشه بلکه طرف مقابلو متنفر می کنه از همه چی
من اون آقارو الگو نمیدونستم ولی این برخوردش حتی حال من شیعه رو از دین بهم زد دیگه وای بحال اونایی که قراره تازه بیان وسط گود !

من الحمدالله تا به حال از شما رفتار بدی ندیدم فقط می خواستم زودتر تذکر داده باشم که خدای نکرده با 4 تا سخنرانی و مصاحبه یه وقت مثل اون آقا ! نشید که اون آقا فقط باعث آبروریزیه ....

پاسخ:
اون دوستمون مشکل عصبی داره ناراحت نباش  چون این برخورد رو پارسال با من داشت و من از اون وقت درس گرفتم در ضمن متشکر از گوشزدتان واقعا مهم است بازهم تشکر داداشم
۰۳ مهر ۹۳ ، ۰۶:۲۶ زهرا حقیقت جو

ابن الرضا به حجره غریبانه جان سپرد / او شمع جمع بود و چو پروانه جان سپرد

مسموم شد ز زهر جگر سوز اُمّ فضل / از روی شوق در ره جانانه جان سپرد . . .

شهادت مظلومانه آقا جواد الائمه بر رهروان راهش تسلیت باد 


کاملا با شما ....... موافقممممممممممم

امیدوارم همواره امیر المومنین آقا علی ابن ابیطالب مارو در تصمیم های زندگی یاریمان نمایند

یاعلی

حمیدجان سلام:
من بچه شهر قاسم آباد یک شهر کاملا شیعه در حوزه جغرافیایی شهرستان خواف هستم وبه جرات میتونم بگم که در این 38سالی که از خدا عمر گرفتم هیچ گونه بدی از همشهریان سنی خویش ندیدم البته از افراد معمولی به جز چندتا طلبه هستند که میخواهند اتحاد بین مردم را به هم بزنند نظیر مولوی رحیمی که کاملا شمشیر رو از رو بسته
برات آرزوی موفقیت وسلامتی دارم
پاسخ:
خدا قوت انشالله مبلغ شیعه نزد مردم باشید به عمل نه به لسان
سلام . شمابرخلاف اون آقای ..... خیلی انسان متعادل و دوست داشتنی هستید ، من هرموقع کلام شمارو جایی خوندم یا شنیدم نه از دایره ی ادب خارج شدید نه انصاف

ان شاالله بتونید در راه تبلیغ و فعالیتهای دیگرتون موفق باشید .

پاسخ:
این لطف شماست برادر 
سلام برادر بزرگوار
دعای ویژه بکنید دارم آزمون جامعه الزهرا قم رو میدم تا زیر سایه ی حضرت معصومه دین پژوهی و در نهایت شیعه شناسی بخونم
دعا کنید که قبول شم و قدم بزرگی در راه شناخت دین ومذهب بردارم
دوست دارم روزی مبلغ مذهب شیعه بشم
دعا برای خواهرتون رو فراموش نکنید
پاسخ:
محتاج به دعا هستیم 
خوش به سعادتتون تحصیل رو ادامه بدین من با فهم اندکم در حدی نیستم اما شیعه شناسی دریایی از علوم رو در بر میگیره
استاد شیرانی ولادت حضرت رسول ص وهفته وحدت رو به شما وخانواده ی بزرگوارتون تبریک میگم.
دعا گوی شما هستیم
هفته بعد قراره یک محفل دانش آموزی راه بندازیم واز سخنان مستبصرین  بزرگواری چون شما و آقای حدادی استفاده کنیم .
انشالله بشه روزی که لیاقت این رو داشته باشیم شما رو به شهرمون دعوت کنیم
پاسخ:
سلام ارادتمند 
شما لطف دارید 
تماس بگیرید 
09152974972

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی